A e dini se pse është kjo vrimë e vogël në telefonin tuaj, ja misteri i saj

A e dini se pse është kjo vrimë e vogël në telefonin tuaj, ja misteri i saj

“Arrestohet” pëllumbi që trafikonte drogë
Google bëhet brendi më i vlefshëm në botë
10 profesionet më të paguara që nuk kërkojnë diplomë
“Lojën” e nisi kali: Momenti i tmerrshëm kur një luan dhe një tigër sulmojnë kalin, në një shfaqje cirku (Video)

Të gjithë kanë dëshirë të kenë një pajisje të mirë teknologjike dhe kur flasim për celularë, emri i vetëm që të bie ndërmend është iPhone.
I prodhuar nga kompania lider dhe më e suksesshme në botë – Apple – iPhone është tashmë celulari më i shitur në botë.

Teknologjia e iPhone është shumë larg rivalëve të Apple – dhe një veçori mahnitëse teknologjike është edhe vrima e vogël afër kamerës së iPhone, për të cilën ndoshta nuk e keni ditur se për çfarë shërben.

Sigurisht e keni vërejtur vrimën e vogël afër kamerës, prapa celularit iPhone. Ajo vrimë është në fakt një mikrofon dytësor. Por ky mikrofon nuk shërben për regjistrimin e zërit, por për reduktimin e zhurmës.

Kur flisni me dikë në celular, mund të ketë zhurma në prapavijë – si automjete për shembull – të cilat e bëjnë komunikimin më të vështirë. Ky mikrofon është për të filtruar këto zhurma jashtë thirrjes, duke përdorur sistemin e avancuar të zërit në iPhone 5 dhe modelet pas tij.

Dhe kjo vrimë e vogël ju jep një eksperiencë të pastër thirrjeje.

Nëse shtypni reklamat më poshtë mundësoni funksionimin e portalit tonë. Ju falemnderit.