A e dini se sheqeri ndikon në funksionimin e trurit?

A e dini se sheqeri ndikon në funksionimin e trurit?

Çfarë ndjen nëna në muajin e nëntë të shtatzënisë
Pasi ta mësoni këtë, ju kurrë më nuk do t’i zbardhni dhëmbët
Cila është pija që duhet të pini nëse keni fryrje barku pas çdo vakti
Truqe efektive: Eliminoni pikat e zeza në fytyrë për 10 minuta!

Shumë prej nesh dinë se duhet të ulin nivelin e sheqerit në ushqimet që konsumojnë pasi redukton shtypjen e gjakut dhe rrezikun e ndonjë sulmi në zemër.

Një mjek ka hedhur poshtë këtë teori duke treguar se sheqeri mund të ketë efekte shumë të dobishme në funksionimin e trurit.

Doktori Drew Ramsay thotë se sheqeri është jetik për trurin i njeriut, i cili përdor 400 kalori të glukozës cdo ditë. Por shpjegon se nëse konsumoni 2 cokollata në ditë, nuk do keni energji të tepërt. Gjithcka lidhet me mënyrën se si e merrni sheqerin.

Sipas tij, ushqimet ku sheqeri nuk është i përpunuar si mjalti, shurupi apo frutat ndikojnë në funksionimin e trurit.

Ka patur mjaft debate në lidhje me këtë gjë, por Dr. Ramsay vazhdon me teorinë e tij duke sugjeruar që të konsumoni më tepër fruta se lëngje.

Nëse shtypni reklamat më poshtë mundësoni funksionimin e portalit tonë. Ju falemnderit.