Arsyeja pse shumica e aeroplanëve janë me ngjyrë të bardhë

Arsyeja pse shumica e aeroplanëve janë me ngjyrë të bardhë

Ky është shqiptari më i pasur në botë, u duk në festën e Fevziut por nuk e njohu askush
Një unazë 12 dollarëshe i ndryshoi jetën rrënjësisht (FOTO)
“Coca-Cola” ofron 1 milion dollarë për atë që do i zgjidhë këtë problem
Për 18 muaj, e ëma mendonte se ai kishte “fobi ndaj veturave”, u tmerrua kur kuptoi se çfarë gjendej nën ulësen e djaloshit (Foto)

Çdo aviokompani ka logon edhe emrin e saj në bishtin e aeroplanit, por shumica prej tyre janë të lyer me ngjyrë të bardhë.
Pse? Ngjyrat e lehta reflektojnë diellin dhe rrezatimin diellor, derisa aeroplani është duke fluturuar dhe e ndihmon që brenda kabinës të jetë më freskët, transmeton Telegrafi.

“Është njëjtë sikur i vëni trupi krem për ruajtjen e diellit nga rrezet e diellit”, ka deklaruar profesori John Hansman i Aeronautikës dhe Astronautikës.

Më poshtë mund të gjeni të detajuar shpjegimin se ndodh një gjë e tillë”

Pse shumica e aeroplanëve janë të lyer me të bardhë? Kjo nuk është ngjyra e tyre “natyrale”. Kompanitë që prodhojnë aeroplanët shpenzojnë 65 gallon për të lyer një aeroplan. Por pse?

Ekspertët e kanë krahasuar rastin e aeroplanit sikur kur një i ri vendosë të kalojë ditën në plazh, dhe për ta shmangur djegien e lëkurës lyen trupin me krem.

Njëjtë ndodh edhe me të gjithë ne kur veshim bluzë me ngjyrë të zezë trupi jonë do të ndjej më shumë nxehtësinë apo rrezet e diellit, por njëjtë nuk ndihemi nëse e veshim bluzën me ngjyrë të bardhë.

Nëse shtypni reklamat më poshtë mundësoni funksionimin e portalit tonë. Ju falemnderit.