Bora bllokoi malësinë e komunës së Likovës, banorët janë të izoluar

Bora bllokoi malësinë e komunës së Likovës, banorët janë të izoluar

Gruas i vidhen 4.500 euro në qendrën tregtare në Shkup
Të vërtetat e pathëna të dy krizave: të Tiranës dhe Shkupit, të zgjidhura “rastësisht” brenda një dite…
Edi Rama nis turin e falënderimit dhe dëgjimit në Shqipëri
Një lajm i gëzueshëm për rastet sociale. Ditë të mira po vijnë

Reshjet e mëdha të borës të cilat kapluan vendin kanë izoluar fshatrat e Karadakut të Likovës, të cilët tashmë tre ditë po përballen me kushte të rëndë për jetë, mungesë të ushqimeve, ilaçeve dhe nevojave tjera elementare. Në këtë zonë për shkak të dëborës është ndërprerë edhe mësimi pasi për shkak të rrugës së bllokuar arsimtarët nuk mund të shkojnë në këtë zonë malore

“Ekipi i televizionit Alsat M tentoi të ngjitej në fshatin Goshincë por kushtet klimatike, bora dhe akulli i shumtë e pamundësuan këtë gjë.”

Banorët bëjnë apel deri tek institucionet kompetente që të ndërmarrin masa për pastrimin e borës sa me shpejtë.

“Fshati Goshincë deri te komuna e Likovës ka 17 kilometra por trashësia e borës ka arritur deri 60 centimetra, do të thotë rruga prej te fshati Goshicë deri te komuna është e bllokuar nga sipërfaqja e borës kështu që bëj apel deri tek komuna por edhe te organet më të larta që ti dalin në ndihmë kësaj popullate, ta bëj pastrimin e rrugës sepse fshatarët janë të bllokuar, nuk mund të lëvizin as deri te shitoret që jaë më afër për tu shërbyer.”

Nga komuna e Likovës thonë se nuk kanë qenë të informuar me izolimin e kësaj zone malore dhe se njoftime nuk kanë marrë as nga banorët.

Të gjithë rrugët janë të kalueshme me përjashtim edhe pse deri tani nuk kemi pasur ankesa nga banorët e Goshincës, unë dje isha në kontakt me to, ata më thanë se rruga është e kalueshme prandaj ne nuk kemi vepruar. Nëse ka nevojë që rruga të zhbllokohet, nëse mbrëmë ka pasur të reshura atmosferike ne do ta njoftojmë si viteve tjera Njësinë për shpëtim dhe mbrojtje, Agjencia për shpëtim dhe mbrojtje që me makineri pak më të rënda të veproje në viset malore -tha Gazmend Bakiu, drejtor i Ndërmarrjes “Pisha “ Likovë.

Banorët e këtyre viseve çdo dimër përballen me probleme të kësaj natyre për shkak të reshjeve të dendura të borës që në këtë zonë shkojnë në mbi 1 metër.

Nëse shtypni reklamat më poshtë mundësoni funksionimin e portalit tonë. Ju falemnderit.