Category: Poezi

1 219 / 19 POSTS
O njeri i madh, o prijës i njerëzimit Erdhe në një kohë kur bota të kë...
Dua të të dashuroj, pa të lënduar Të të vlerësoj pa të gjykuar Të bash...
Oh, sa lumturi që kamqë shqiptarë jam i bekuar nga Zoti ciltërsi loti....
Dikur në kasollëme lutje dorë për dorë me buzëqeshje të ngrohtë në dim...
Doktori hijerëndë, trupin tim ekzaminoi Këtu të dhëmb? Po – i thashë –...
Oh, sa mirë bie boraanemban fjolla - fjollale të bjerë fije - fijevesh...
Për mëngjesin që ke në zemër. Për nurin që ke në shpirt. Për vendosmër...
I dua ata sy , që të shikojnë dhe të vërtetën që pahamendje e thonë… ...
Në mundsh ta ruash arsyen, kur bota humbet fillin e fajin ty ta hedh-d...
1 219 / 19 POSTS