Fjalët që familja mbretërore nuk i përdor kurrë

Fjalët që familja mbretërore nuk i përdor kurrë

Ky është kufiri me i çuditshëm në botë!
Njihuni me mbretin e parave false
Mos i harroni këto këshilla kur udhëtoni me aeroplan
Me 31 dhjetor kishte ndodhur…

Të jetosh si mbret është një taksë që nuk mund ta paguajnë të gjithë! Përtej luksit e jetës në dukje të rehatshme, mbretëria angleze ka ca rregulla rigoroze të cilat duhet t’i dish mirë.

Përveç të tjerash, ka edhe një fjalor të sajën. Më poshtë janë 8 fjalët që asnjëri prej tyre nuk përmend kurrë.

1. Tualet

Kur është koha për të shkuar, thjeshtë shkojnë. Etiketa mbretërore kërkon që asnjëri prej tyre të kërkoj ndjesë pse po largohet për të shkuar në tualet.

2. Pardon

Nëse princi William nuk e ka dëgjuar atë që i keni thënë, ai do të pyes sërish: “Çfarë?”…Fjalë si ‘më fal, nuk iu dëgjova’ apo ‘pardon’ nuk i përshtaten klasit të tij. Epo, princi nuk mund t’iu kërkoj ndjesë!

3. Shtrat

Mbretëresha nuk i lejon vetes të kaloj një ditë përtave në divan apo shtrat kështu që fjalët nuk përmenden fare!

4. Dhomë ndenje

Vlen njësoj edhe për dhomën e ndenjjes, si për shtratin shkruan Living.

5. Baba

Në zhargonin e përditshëm, gjuha angleze i thërret prindërit ‘mum’ dhe ‘dad’. Por, respekti mbretëror kërkon disa përmbajtje. Princi Charles duhet t’iu drejtohet prindërve me ‘Mummy dhe ‘Daddy’.

6. Parfum

Kjo është një fjalë të cilën thuajse e ka hequr nga fjalori mbretëror Princesha Diana. Ajo kishte një aromë të sajën (Quelques Fleurs, për të qenë të saktë) por asnjëherë nuk e përdorte fjalën parfum.

7. Oborr

Nëse të vegjlit e kate dhe Williams kanë dëshirë të dalin jashtë, prindërit do t’i çojnë në ‘tarracë’ jo në ‘oborr’.

8. Shik

Nëse pasi mësuat gjihtë sa thamë më sipër u ndjetë ‘shik’, ndaloni aty! Fjala e duhur është ‘i mençur’. ‘Shik’ përdoret vetëm ironikisht për shtresën e varfër të shoqërisë, sigurisht jo për ta sepse ata e dinë tashmë këtë gjë!

Nëse shtypni reklamat më poshtë mundësoni funksionimin e portalit tonë. Ju falemnderit.