Gjuha Shqipe dhe Mbrëmjet e Poezisë në Strugë – Blerton Arsllani

Gjuha Shqipe dhe Mbrëmjet e Poezisë në Strugë – Blerton Arsllani

Porosia e vajzës 7 vjeçare të Val Zekajt: “Babi pse brengosesh, kur unë jam krenare…”
Shtetasi maqedonas gjen vdekjen në Maltë, bie nga shkëmbi
Zoran Zaev nuk dorëzohet: Do krijojmë qeveri të re
Fatime Fetai në ‘gjah’ pas Llatasit

I bej thirrje ‘shtetit’ ku jetoj qe te bej kurse te avancimit per heqjen e nacionalizmit ekstrem dhe te shperndaj ndjenjat e tolerances dhe barazise se njerzve… sepse ‘maqedonia’ ne kushtetuten e saj promovon dhe garanton liri, drejtesi, bashkjetese dhe barazi për cdo qenie njerzore.
Perderisa garanton liri atehere Gjuha Shqipe, gjuhë e popullit shtetformues duhet lirshem te flitet, perderisa garanton drejtesi ateherë duhet edhe ne ta gezojme kete te drejte te gjuhes, kur na garanton bashkjetese ateher nuk duhet te dyshojme ne te e perderisa na flet per barazim ateherë ne me plote mendje jemi te barabarte me cdo shumice apo pakicë qe jeton ketu.
Do te jete ne kundershtim te plote me Kushtetuten e Maqedonise ne qoftese edhe Mbremjet e Poezisë qe do te mbahen ne nje qytet shqiptar siç është Struga, nuk do te flitet shqip !! Dhuna do te jete e pa nevojshme sepse jetojme ne nje shtet demokratik.

Shpresoj qe ky shkrim do te arrij deri tek ata qe jane kompetent per Mbremjet e Poezise ne Struge e deri tek ata qe jane ne fronin e shtetit! Faleminderit per mirkuptim dhe mundohem t’iu flas me zerin me te ulet qe ndoshta do te arrij deri tek zemrat me te ashpra.

Nëse shtypni reklamat më poshtë mundësoni funksionimin e portalit tonë. Ju falemnderit.