Google largon 36 aplikacione të rreme në ‘Android’

Google largon 36 aplikacione të rreme në ‘Android’

Rrjedh fotografia që tregon si duket iPhone 8 (FOTO)
Rrjetet sociale kanë impakt negativ në shëndetin mendor – Ja kush janë më të dëmshmit
FOTO | Porsche sjell superjahtin luksoz 12 milionë eurosh
Kujdes, Instagram tani tregon nëse bëni ‘screenshot’

Google ka larguar 36 aplikacione në “Android” të fshehura në “Google Play Store”, të paraqitura si aplikacione për siguri dhe rritje të performancës, por që përmbanin vetëm kodin për të imituar sjelljen e aplikacioneve të tilla.
Në të vërtetë, këto aplikacione përmbanin kodin që u përqendrua në shfaqjen e alarme të rreme të sigurisë, duke shfaqur reklama të bezdisshme dhe mbledhjen e fshehtë të të dhënave personale.

Ekzistenca e këtyre aplikacioneve u bë e ditur nga kompania “Trend Micro”, në një raport mbi sjelljen e tyre abuzive.

Nëse shtypni reklamat më poshtë mundësoni funksionimin e portalit tonë. Ju falemnderit.