Katër ditë, 100 aksidente trafiku në Maqedoni (VIDEO)

Katër ditë, 100 aksidente trafiku në Maqedoni (VIDEO)

Katica dhe Fatimja godasin javën tjetër, ja plani?!
Shqiptarët “braktisin” Gjermaninë, ja shteti i ri ku po kërkojnë azil ( Do habiteni)
Nisja e Muajit të Ramazanit: Spoti prekës në të cilin kamikazi vendos të mos shpërthejë bombën (VIDEO)
Garë e ashpër për kryetarin në PD (VIDEO)

Për katër ditë në territorin e Maqedoni janë evidentuar 100 aksidente trafiku. Nga aksidentet 16 persona kanë marrë lëndime të rënda trupore, ndërsa 65 presona kanë kaluar me lëndime të lehta. Në 58 aksidente u regjistruan vetëm dëme materiale. Të dhënat e Ministrisë së Punëve të Brendshme thonë se vetëm për katër ditë në Shkup ndodhën 37 aksidente, nga të cilët 14 persona kanë marrë lëndime më të rënda trupore, ndërsa 36 kanë marrë lëndime më të lehta, ndërsa 30 automjete kanë kaluar vetëm me dëme materiale.

Instruktorët thonë se mos respektimi i shenjave të trafikut është shakatari kryesor i aksidenteve. Rekomandojnë që policia të merr masa për respektimin e shenjave të trafikut.

Në përgjithësi në të gjithë Maqedoninë besoj se mos respektimi i rregullave të komunikacionit është shkaktar kryesor edhe pse ne si instruktorë mundohemi ti mësojmë kandidatët- tha instruktorja Mimoza Sërbinovska.

Nga Ministria e Brendshëm thonë se shkaktar i aksidenteve janë edhe vozitja në gjendje të dehur dhe mospërshtatja e shpejtësisë sidomos gjatë dimrit, kur rrugët janë me ngrica. Policia bën apel të të respektohen shenjat e trafikut pasi për mos respektimin e të njëjtave dënimet janë të larta.
Alsat-m

Nëse shtypni reklamat më poshtë mundësoni funksionimin e portalit tonë. Ju falemnderit.