Ky veprim, që bëni sapo hyni në makinë, ju rrezikon jetën!

Ky veprim, që bëni sapo hyni në makinë, ju rrezikon jetën!

VIDEO | Momente prekëse: Sporti nuk është asgjë pa pasur respekt
E hodhi në motor detergjentin për pastrimin e xhamave, u krijua masa e çuditshme që e bllokoi (Foto)
Ata që kanë lindur mes viteve 1950-80 duhet ta lexojnë patjetër këtë
VIDEO-FOTO | Momenti emocionues kur nëna takon të bijën pas 42 vitesh

A e dini se klima mund të shkaktojë probleme serioze në shëndet?

Shumica nga ne kërkojmë një hije kur e parkojmë veturën. Gjatë kohës kur vetura gjendet nën hije ajo mund të grumbulloj 400-800 mg benzen. Ndërsa kur vetura qëndron në diell dhe temperaturat janë më të larta se 16 gradë celsius, atëherë duhet të brengoseni, transmeton Telegrafi.

Nivelet e benzenit mund të arrijnë sasinë 2000-4000 mg (40 herë më lart sesa niveli normal).

Gjëja e parë që e bëni kur hyni në veturë, me siguri është se e ndizni klimën dhe i mbyllni dritaret. Në këtë mënyrë vetëm sa e keqësoni situatën pasi që e thithni benzenin i cili e dëmton mëlçinë, veshkat dhe indet e eshtrave. Prandaj, gjëja e parë që duhet të bëni në raste të tilla është t’i hapni dritaret për ajër të freskët dhe më vonë ta ndizni klimën.

Ekziston një hulumtim që tregon se para se të ndizet klima, ajrosja e nxehtë nga sistemi i ftohjes fillon. Bashkë me benzenin, kjo shkakton shumë sëmundje.

Pasi ta lexoni këtë, duhet të mbani mend që herën tjetër që futeni në veturë t’i hapni dritaret para se ta filloni veturën dhe më vonë mund ta shijoni ajrin e ftohtë nga klima.

Kjo gjë duhet t’ju bëhet shprehi, pasi që është mirë për shëndetin!

Nëse shtypni reklamat më poshtë mundësoni funksionimin e portalit tonë. Ju falemnderit.