Më fal!

Jetojmë që gjurmët tona të flasin
TREGIM | Sot më shumë se kurrë, i’a vlen të lexohet historia e nxënësit Tedi Stoddard!
Ti je në Shkup!
Shoqata Kulturore “Vizioni M” realizon projektin “…e ardhmja të pret ty!”

Se njerëz jemi dhe gabojmë,
Gjithkush këtë në mendje ka,
Dhe me përulësi falje kërkojmë,
Këtë çdo i mençur anësh s’e la!

Gabimet kanë dy dimensione,
Një në horizont, një vertikalisht,
Po që të gjitha janë leksione,
Dhe të bëjnë mirë përjetësisht!

Me gabim njëmend prish e prish,
Dhe djalli këtu të pret të vish,
Ta hap derën te ky i keq objekt,
Dhe thotë asnjëri s’është perfekt!

Njeriu gabimet duhet t’i dallojë,
Se kur është me plan e kur lojë,
Sidoqoftë, ato paraqesin shtrojë,
Që djalli prapë e shtie të vlojë!

Këtë e bën vetëm ne të na ndajë,
Që pastaj ushqim më rehat të hajë,
Dhe me gjakun tonë duart t’i lajë,
E me ftohjen tonë pastaj t’i thajë!

E ti aty kur je, unë s’hyj te shadërvani,
Kur një ezan na thërret Adem Ramadani,
Dhe unë më s’ardhkam as në xhami,
E kur të pakam ty, më hipka zjarrmi!

Të pakam madje edhe në ëndërr,
As në gjumë s’më lënke rehat,
Kujtoj përleshjen edhe në shtrat,
Dhe s’rrikam i qetë asnjë sahat!

Unë dua i qetë sonte të fle,
Dhe të mos jem e djallit pre,
Andaj, me ashk falje të kërkoj,
Dhe një parfum tash ta dhuroj!

Kështu u heqka nga brenda zjarri,
E ndjenja qenka më shtrenjtë se ari,
E unë më shpesh të përulem i pari,
Se kështu një herë më tha dijetari!

Nuk shikoja se çfarë kisha bërë,
Po shihet se kisha rrënuar një mal.
Duhej të mos e bëja atë si rërë,
Dhe duhej sakaq të thosha më fal!

Arsim Jonuzi, 05.08.2010/ajoni.net/

Nëse shtypni reklamat më poshtë mundësoni funksionimin e portalit tonë. Ju falemnderit.

KOMENTO