Mjafton vetëm një cigare për t’u shndërruar në duhanpirës

Mjafton vetëm një cigare për t’u shndërruar në duhanpirës

Kujdes pamje të rënda – Rusi, kampion bote në peshëngritje vritet në një përleshje në rrugë
E hodhi në motor detergjentin për pastrimin e xhamave, u krijua masa e çuditshme që e bllokoi (Foto)
Flet personi që nuk u lejua të udhëtojë nën dyshimin se kishte eksploziv në llaptop (Video)
Gjermani: Therret për vdekje djali i ri shqiptar (FOTO)

Të paktën dy të tretat e atyre që provojnë cigaren vazhdojnë për t’u shndërruar në duhanpirës të përditshëm, edhe në qoftë se kjo ndodhë për një periudhë të shkurtër.

Kështu kanë treguar të dhënat nga një studim i cili është publikuar në Nicotine & Tobacco Research.

Nga këto të dhëna të marra në Britani, Amerikë, Australi dhe Zelandën e Re, del se 50% e personave kanë provuar cigaren nga kureshtja dhe 68.9% prej tyre janë shndërruar ne duhanpirës.

Autorët e studimit kanë vënë në pah ndikimin e madh që mund të ketë cigarja pas vetëm një eksperience.

Sipas tyre ky eksperiment e konfirmon rendësin e lënies së duhanit.

Nëse shtypni reklamat më poshtë mundësoni funksionimin e portalit tonë. Ju falemnderit.