Pollozhani lëshon “bombë” të fortë (FOTO)

Pollozhani lëshon “bombë” të fortë (FOTO)

Për të hyrë në Evropë, marokeni i ri rrezikon jetën duke i kaluar 230 kilometra poshtë autobusit (Video)
Prishja e xhamisë në 2001, shteti duhet t’i paguaj BFI-së 152 mijë euro
I pasur apo jo, vlerësojeni vetë: Kjo është pasuria e Hashim Thaçit
Qeveria do të kërkojë të kthehen paratë nga administratorët të cilët kanë marrë rroga pa punë

Kryetari i Shoqatës së të Burgosurve Politikë shqiptarë në Maqedoni, Shpëtim Pollozhani, përmes Facebook-ut, ka kritikuar Ligjin për përdorimin e gjuhës shqipe dhe nëse ky ligj qenka zyrtar, pyet Pollozhani, pse nxënësit maqedonas nuk e mësojnë gjuhën shqipe nga klasa e katërt, sikurse që e mësojnë nxënësit shqiptarë, përcjell Fol.

Sipas Pollozhanit, gjuha shqipe nuk është zyrtare në Maqedoni dhe se gjuha shqipe është zyrtare vetëm në vendbanimet ku shqiptarët janë mbi 20% dhe në institucionet e pushtetit qendror.

Pollozhani më tej shton se pa mekanizma të fuqishëm të kontrollit dhe të penalizimit të shkelësve të këtij ligji, kjo punë do të kalojë si një furtunë në gotë. /Fol/

Nëse shtypni reklamat më poshtë mundësoni funksionimin e portalit tonë. Ju falemnderit.