POSHTERIMI I SHQIPTAREVE ME MONEDHEN..!

POSHTERIMI I SHQIPTAREVE ME MONEDHEN..!

Largimi nga vendëlindja për një vend pune!
Shtylla kryesore e jetës
Budallallëk: për të ndreqë partinë, prishin shqiptarinë
Shoqata Kulturore “Vizioni M” realizon projektin “…e ardhmja të pret ty!”

Nijazi Muhamedi

Poterja “patrotike” rreth futjes se “nje simboli nga trashegimia e komuniteteve”ne Ligj-poshterimin e gjuheve eshte ne fakt “potere veteposhteruese” me e shemtuar qe behet para shqiptareve dhe nga shqiptaret.Ne projekt poshterimin,nuk behet fjale per monedha dygjuheshe,por per nje “simbol”,rreth “futjes” se te cilit tuxharet e sarafet e oarase,ne zenke e siper gjoja,nuk qenkan pajtuar gjoja dhe ia kane lene Komisionit te Venecias(!).
Kjo tallje dhe ky veteposhterim u be edhe ne nxjerrjen e pare te kartmonedhave ne denare te Maqedonise,dhe tuxharet e atehershem “u pajtuan” qe ne nje kartmonedhe te vihet nje TAVAN NE DRUGDHENDJE, DHE NJE DOLLAP SHTEPIE TURKE,dhe kjo pune nuk shkoi ne Venecia!
Nderkaq,VALLTARJA ILIRE,MENADA E TETOVES, e gjetur ne Pollog nga germimet arkeologjike te Akademise serbe me vitin 1926,eshte ne kartmonedhe si “trashegimi antike maqedonase(!),kurse figurinat ne monedhat metalike jane marre poashtu nga monedhat e periodes iliro-romake ne Maqedoni,qe i kane ne Muzeun arkelologjik(te mbyllura per studime).
Po,te kthehemi prap ku e lame fjalen.Me kete potere “patriotike” te tuxhareve,mbulohet turperisht fakti se ne ligj-poshterimin e gjuheve, “gjuha e 20 perqindshit” nuk lejohet te perdoret ne jeten ekonomike e tregtare,bile as nje germe nuk mund ta shkruajsh,pra,nuk njohin argumentin me te fuqishem se paraja e shqiptareve mbush mbi gjysmen e buxhetit te Maqedonise,dhe se remitenca e shqiptareve mbush dy rebalance ne vjet te Buxhetit.
Poshterimi tjeter,i lidhur prap me parane,ka te beje me mosparfshirjen ne kete ligj-poshterim te NDERMARRJEVE PUBLIKE QE PRESIN PARA,e te tjera,dhe PIKERISHT TE AEROPORTIT TE SHKUPIT qe MBUSHE ARKEN ME PARATE E SHUMICES

Nëse shtypni reklamat më poshtë mundësoni funksionimin e portalit tonë. Ju falemnderit.