Rrëfimi Emocional I Shkodran Mustafit: Kjo Është Arsyeja Që Kam Filluar Të Falë Namazin

Rrëfimi Emocional I Shkodran Mustafit: Kjo Është Arsyeja Që Kam Filluar Të Falë Namazin

Thaçi në "San Siro" për ta përkrahur ekipin "Shkëndija”
Notarët dolën të parafundit në disiplinën 100 metra stil i lirë
Kylie Masse arrin rekord botëror në not
Top 100 sportistët më të famshëm në botë, e gjeni kush renditet i pari?

Shkodran Mustafi është njëri nga futbollistët shqiptar më të suksesshëm në botë. Anëtari i Arsenalit përpos që është një futbollist mjaftë i mirë, ai është edhe një praktikues i fesë islame. Ai ka treguar një prapaskenë interesante se si nuk pinte alkool sa ishte tek të rinjtë e Evertonit.
“Për ta praktikuar fenë fillova nga mosha 17-vjeçare kur isha pjesë e Evertonit. Dolëm me shokët e skuadrës në darkë dhe të gjithë pinin ndërsa unë jo. Më pyeti njëri pse nuk pi pasi jam gjerman, i thash jam mysliman dhe nuk pi alkool”, deklaroi Mustafi. “Ai shoku i skuadrës më pyeste vazhdimisht pse jam mysliman, dhe i thash se prindërit e mi janë mysliman dhe se jam rritur në një familje besimtare”. “Asnjëherë nuk e kisha pyetur vetën pse jam mysliman. Mua më kanë mësuar prindërit por asnjëherë nuk e kisha pyetur vetën pse nuk pi, pse nuk ha mish derri apo gjëra tjera”.
“Që nga ajo kohë kam filluar të falë namazin pesë herë në ditë dhe ndihem i lumtur me këtë”, deklaroi Mustafi. “Besimi është shumë i ngjashëm me futbollin. Nëse nuk beson në atë që po bënë është e padobishme pasi do të jesh i keq”, përfundoi mbrojtësi shqiptar. Mustafi njihet në botën e futbollit si ndër lojtarët më besimtarë të fesë islame.

Nëse shtypni reklamat më poshtë mundësoni funksionimin e portalit tonë. Ju falemnderit.