Secili në Tokë ka pjesën e tij të qiellit

Deponia e Strugës një vegël e pushtetarëve huligan – Blerton Arsllani
TREGIM | Sot më shumë se kurrë, i’a vlen të lexohet historia e nxënësit Tedi Stoddard!
Hapat tua vëzhgohen!
Budallallëk: për të ndreqë partinë, prishin shqiptarinë

0Një ditë me vranësira, vetëtima e bubullima, elefanti kishte dalë në kërkim të ushqimit në xhungël. Teksa ecte lart e poshtë, ai pa një harabel të vogël, i cili sa herë që dëgjonte bubullimat e rrufesë, shtrihej në shpinë dhe ngrinte lart këmbët e tij të holla, sikur të mbante diçka me to.
Kjo sjellje i bëri përshtypje elefantit tonë dhe pasi iu afrua e pyeti:”Çfarë bën ashtu more harabel?! Përse i ngre këmbët dhe bëhesh për të qeshur?”
Harabeli iu përgjigj:”Po mundohem me sa mundem që duke i vënë këmbët qiellit, të mbroj tokën nga ndonjë shembje e tij! Këtu jetojnë shumë gjallesa dhe ato duhen mbrojtur!
Elefanti qeshi me sa forcë kishte dhe i tha:”Këmbët e tua të vockla do të mbajnë qiellin e pafund për të mos u shembur mbi tokë?!”
Harabeli iu përgjigj:”Eh more elefant! Secili prej nesh ka pjesën e tij të qiellit për të mbajtur dhe unë po mbaj pjesën time. Nëse ti dhe të tjerët mbajnë pjesën e vet, qielli nuk kishte përse të shembej dhe të shkatërrojë jetën e tokës!”

Nëse shtypni reklamat më poshtë mundësoni funksionimin e portalit tonë. Ju falemnderit.
ARTIKULLI ME I RI
ARTIKULLI ME I VJETER

KOMENTO