Si prodhohet paraja, pamje brenda fabrikës nga ku del një pasuri e tërë

Si prodhohet paraja, pamje brenda fabrikës nga ku del një pasuri e tërë

A e dini pse aeroplanët nuk fluturojnë mbi Qabe
FOTO+VIDEO | Australi, zbulohet gjurma më e madhe e dinozaurit në botë
Ja pse këta numra konsiderohen të mallkuar
Pse foshnja në duart e lypëses nuk qan asnjëherë? Kjo është arsyeja shokuese

Ndoshta të gjithë e pyesni veten se si prodhohen paratë dhe çfarë specifikisht duhet për t’i prodhuar.
Nëse mendoni se ato prodhohen në banka e keni gabim, ato kanë fabrika të posaçme dhe prodhohen në seri ashtu si çdo gjë tjetër.

Por nëse paratë prodhohen kaq lehtë, atëherë pse ka varfëri? Kjo për shkak të politikave ekonomike dhe balancës mes prodhimit dhe fitimit.

Ajo që e komplikon më shumë këtë proces është vendosja e pullave dhe numrave identifikues.

Në videon e mëposhtme do shihni për 5 minuta procesin e prodhimit të bankotës 20-euroshe.

Për më shume mund të shikoni videon më poshtë:

VIDEO: https://www.facebook.com/CoolViPi/videos/817601535078314/

Nëse shtypni reklamat më poshtë mundësoni funksionimin e portalit tonë. Ju falemnderit.