Siriani thërret ezanin në Alhambra dhe provokon entuziazëm tek turistët (video)

Siriani thërret ezanin në Alhambra dhe provokon entuziazëm tek turistët (video)

Ky shtet jep 5 mijë euro për t’u martuar me vajzat e tyre
15 foto të mrekullueshme nga e shkuara që nuk i gjeni në asnjë libër historie
Pamje që tregojnë pse kurrë nuk duhet ta hiqni helmetën nga koka, sidomos kur jeni në një zonë ku ndërtohen objekte (Video)
Mjafton vetëm një cigare për t’u shndërruar në duhanpirës

Në internet së fundi po shpërndahet një video në të cilin shihet Mouaz Al-Nass me origjinë siriane duke thirrur ezanin në Alhambra, pallat dhe kompleks kështjelle që ndodhet në Granada, Andaluzi të Spanjës.
Ai tha se ndiente se muret ishin përmalluar “të dëgjojnë ezanin apo thirrjen për te Allahu”.

Muslimanët erdhën në Spanjë në vitin 711 dhe sunduan për gati 800 vjet, dhe pallati i Alhambrës u ndërtua nga sundimtarët e Granadës nga radhët e tyre.

Në vitin 1492, Granada hyri nën sundimin e krishterë dhe muslimanët u detyruan ose të ktheheshin në krishterim ose rrezikonin të përballeshin me tortura.

Shumë njerëz u konvertuan nga jashtë, por praktikuan Islamin fshehurazi.

Deri në vitin 1501, asnjë musliman nuk mbeti zyrtarisht në Granada. /tesheshi.com/

Nëse shtypni reklamat më poshtë mundësoni funksionimin e portalit tonë. Ju falemnderit.