Skandal/ Asnjë shqiptar në disa njësi speciale të ARM-së

Skandal/ Asnjë shqiptar në disa njësi speciale të ARM-së

Do të promovohen 6 titujt e Idrizit në Shkup (FOTO)
Një grua po lufton për jetë pas aksidentit në autostradën Shkup- Tetovë
Administratorëve që marrin rrogë në shpi po i numërohen ditët, ja paralajmërimi i Hazbi Likës
Momenti “simpatik” i çiftit Veseli, në qendrën e votimit kuptuan se harruan letërnjoftimet (video)

Numri i shqiptarëve në njësitet speciale të ARM-së edhe më tej vazhdon të jetë shumë i ulët. Në disa
njësi, si ajo e “Ujqve”, madje nuk ka asnjë shqiptarë. Numri një i Ministrisë së Mbrojtjes, Radmilla
Sheqerinska, arsyetohet me mungesën e kurseve, derisa premton se prioritet i dikasterit të saj
mbetet përfaqësimi i drejtë dhe adekuat i të gjitha bashkësive etnike. Sipas Sheqerinskës numër i
vogël i shqiptarëve paraqitet edhe tek oficerët dhe nënoficerët.
Në pjesën e oficerëve dhe nën oficerëve përqindja është me të vërtetë më e vogël. Një nga arsyet
është se me vite, respektivisht prej vitit 2008 ose 2009 deri më sot nuk janë organizuar kurse për
nën oficer dhe për këtë Armata e Maqedonisë ka mungesë të madhe të nën oficerëve dhe në
strukturën e kuadrit të nën oficerëve numri i pjesëtarëve të etnitetit shqiptar është i vogël. Qëllimi
jonë është të rritet edhe numri i oficerëve dhe nën oficerëve dhe kuptohet që ky numër të jetë më i
mirë edhe në atë drejtim, dhe ky është një qëllim në të cilin punojmë – deklaroi Radmilla
Sheqerinska, Ministre e mbrojtjes
Rritjen e numrit të shqiptarëve në njësitet speciale kohë më parë e kishte premtuar edhe zv ministri i
mbrojtjes Bekim Maksuti, derisa për numrin e vogël ishte arsyetuar me mungesën e interesimit të
dobët të të rinjve shqiptarë për këto njësite.
Në Ministrinë e mbrojtjes shqiptarët janë të përfaqësuar rreth 14% ndërsa në Armatë rreth 20 %. Tek
njësiti special “Ujqit” shqiptarët nuk janë aspak të përfaqësuar ndërsa, tek njësiti “Renxherët” janë të
përfaqësuar vetëm 0.3 %. Edhe në njësitet tjera si “Skorpionët” dhe “Tigrat” shqiptarët nuk janë fare
të përfaqësuar ose janë në numër shumë të vogël. Ndryshe, këtë vit është rritur për 15% buxheti I
mbrojtjes si dhe për 10% është bërë rritje e të gjitha pagave të pjesëtarëve të Armatës./Alsat-M/

Nëse shtypni reklamat më poshtë mundësoni funksionimin e portalit tonë. Ju falemnderit.