Thuani “Jo” lëngjeve të frutave për fëmijët deri në 1 vjeç

Thuani “Jo” lëngjeve të frutave për fëmijët deri në 1 vjeç

Askush nuk e ha, shëron 150 telashe: Erëza që vlen si ar!
Qumështi i gjirit mund ta luftojë kancerin
Foshnja e lindur 450 gr sfidon parashikimet e mjekëve (FOTO)
A e dini se sheqeri ndikon në funksionimin e trurit?

Pediatret amerikanë kanë këshilluar prindërit të mos i japin fëmijëve të tyre lëng frutash deri në moshën 1 vjeçare. Më herët ata kishin këshilluar që të mos ushqenin fëmijët e tyre deri në muajin e 6 por tani e kanë rritur kufirin kohor se kur fëmijë e vegjël duhet të fillojnë të ushqehen më lëngje frutash, shkruan Shëndeti.

Kjo këshill vjen sepse lëngjet e frutave nuk përmbajnë asnjë vlerë ushqyese për fëmijët e vegjël dhe kjo do të bënte që lëngu të zëri vendin e asaj që fëmija ka vërtet kanë nevojë, që është qumështi i gjirit dhe proteinat, yndyrat, mineralet si kalciumi që gjendet tek ai.

Kjo është hera e parë pas vitit 2001 që pediatrit i përditësojnë udhëzimet për lëngjet e frutave. Një tjetër shqetësim është se lëngjet e frutave mund të jenë një pikënisje për konsumimin e pijeve të gazuara. “Kemi studime që tregojnë se foshnjat që konsumojnë më shumë lëngje në vitet e para të lindjes janë më shumë të prirur që të konsumojnë pije të gazuara ose më përmbajtje të sheqerit”.

Nëse shtypni reklamat më poshtë mundësoni funksionimin e portalit tonë. Ju falemnderit.