Ushtritë më të fuqishme në botë, ja në çfarë vendi ndodhet Shqipëria

Ushtritë më të fuqishme në botë, ja në çfarë vendi ndodhet Shqipëria

Fatime Fetai: I kam dëgjuar politikanët tanë se si sillen pasi të marrin dy sekretaresha të bukura në kabinet! (Video)
VIDEO | “Kumanova”, i akuzuari Valdet Zekaj: Nuk flas dot sepse mi kanë thyer dhëmbët
Arsyetim naiv për dyshimet për “lojëra spiunimi” në relacion Shkup-Beograd
Makinat e parkuara gabim bllokojnë zjarrfikësin në Shkodër (VIDEO)

SHBA dhe Rusia kryesojnë listën e vendeve më të fuqishme ushtarakisht, ndërsa në vendin e 3-të renditet Kina.

Referuar mbi analizën e Global Firepower, renditja nuk bazohet thjesht në numrin e përgjithshëm të armëve në dispozicion për çdo vend, por në diversitetin e tyre brenda totalit të numrave për të siguruar një balancë më të mirë të fuqisë së zjarrit në dispozicion.

Gjithashtu rezervat bërthamore nuk merren parasysh por pranohen / dyshohen se fuqitë bërthamore marrin një bonus.

Në renditje përfshihen 133 vende, ndërsa Korea e Veriut renditet e 23, një vend më poshtë se Australia, por një vend më lart se Arabia Saudite. Gjermania renditet në vendin e 9, ndërsa Egjipti një më poshtë i 10-ti.

Ndërkohë India, Franca, Britania e Madhe, Japonia dhe Turqia, ndajnë pozicionet nga vendi i 4-të te i 8-ti.

Shqipëria në këtë renditje ndodhet në vendin e 90-të, ndërsa Kroacia në vendin e 68. Kjo e fundit rezulton si ushtria më e mirë për Rajonin e Ballkanit. Serbia renditet në vendin e 83, Sllovenia në të 113, Bosnja në vendin e 121 dhe Maqedonia e 122. Lista e vendeve mbyllet me Bhutanin që renditet në vend të fundit.

Referuar studimit, SHBA akordon buxhetin më të lartë për mbrojtje, 587 miliarde dollarë, ndërsa Rusia 44.6 miliarde dollar.

Nëse shtypni reklamat më poshtë mundësoni funksionimin e portalit tonë. Ju falemnderit.