June 27, 2022
Portali Shprehja

355 vjet nga transfuzioni i parë i gjakut

Më 15 qershor 1667 u krye transfuzioni i parë i gjakut nga Jean-Baptiste Denys.

Tact Watches

Mjeku francez kreu me sukses transfuzionin e rreth 350 gramëve gjak nga një dele në një djalë 15-vjeçar, i cili kishte humbur gjak.

Djali pas kësaj fatmirësisht mbijetoi. Pas eksperimenteve të Denys dhe disa eksperimenteve të dështuara më vonë në të njëjtin vit në Angli, asnjë anëtar i komunitetit shkencor kryesor nuk u përpoq ta bënte atë përsëri deri në shekullin e 19-të.

.

Të Ngjajshme

Çfarë dimë deri tani për fisin më të izoluar në botë?

Ikja e të rinjve boshatis tregun e Kumanovës

admin

Trump për abortin: “Gjykata e Lartë shpall fitoren e jetës”

Leave a Comment