November 28, 2020
Portali Shprehja

5 rregulla te rendesishme që duhet ti dini rreth ëndrrave !

Rregulla sa u takon ëndërrave:

1- Nuk lejohet pohimi i sigurtë, për një koment specifik.

2- Ne nuk e dimë nëse ato janë: ëndërra nga Allahu, preokupim i ditës, apo ëndërra thjesht pështjellime shpirtërore.

3- Nuk duhet të nxjerrim prej tyre konkluzione apo dispozita fetare.

4- Nuk duhet të përdoren për mbajtje qëndrimesh apo veprimesh.

5- Ato janë përgëzim dhe sihariq, në rastin më të mirë konsiderohen tregues por jo argumente. Pra janë përgëzime që nxisin shpresë (optimizëm) apo lajmëtare të diçkaje tjetër, dhe nëpërmjet tyre njeriu përgatitet per gjëra që mund t’i ndodhin në të ardhmen e afërt

Shuajb Rexha

.

Të Ngjajshme

Në cilën ditë lindi i Dërguari i Allahut Muhammedi a.s !

admin

Profeti (alejhi selam) thotë:“Unë jam dërguar dhe Ora e Kijametit është larg meje aq sa…

admin

Pse namazi është më i mirë se gjumi !?

admin

Leave a Comment