January 20, 2021
Portali Shprehja

5 shenjat që tregojnë se njerëzit po kalojnë kufijtë tuaj

Vendosja e kufijve në jetën tonë është e rëndësishme sepse na mban të sigurt dhe ndihmon që nevojat tona të plotësohen, transmeton lajmi.net.

Kufij të tillë mund të jenë fizikë, emocionalë ose romantikë dhe mund të thithin kohën dhe energjinë tonë.

  1. Ju merrni gjëra që nuk i keni kërkuar.

Është e rëndësishme të ndiheni të dëgjuar dhe të kuptuar, si nëse ju dhe partneri juaj bien dakord të kurseni para dhe të mos i blini njëri-tjetrit dhurata të shtrenjta. Kjo është një pjesë e rëndësishme e të pasurit një marrëdhënie të respektueshme me dikë.

Kjo mund të lërë të ndiheni fajtorë për mos vlerësimin e dhuratave të tilla. Është e rëndësishme këtu të rikuperoni ndjenjat tuaja dhe t’i tregoni atyre që nuk keni rënë dakord për këtë.

  1. Ju justifikoni sjelljen e tyre.

Për shembull, duke thënë gjëra të tilla si: “Ai sillet kështu vetëm kur është i stresuar” dhe “Ajo tallet me mua, por unë e di që ajo më do vërtet”, nuk janë të dobishme.

Në vend të kësaj, është e rëndësishme të njohësh një sjellje të tillë dhe pastaj të komunikosh atë që nuk e vlerëson për këtë. Vendosni një kufi duke komunikuar pasojat e sjelljes së tyre, të tilla si: “Unë do të ndihem i pakënaqur nëse e bën atë”, ose “Do të duhet të largohesh nëse vazhdon”.

  1. Ju fajësoni veten kur gjërat shkojnë keq.

Kjo është e zakonshme kur kalohen kufijtë ndërsa merrni përsipër përgjegjësitë e të tjerëve. Për shembull, nëse ju dhe familja juaj bëni një aheng, mund të përfundoni duke bërë gjithçka vetë. Kur fillon të prishet, ju fajësoni veten që nuk jeni mjaft i mirë.

Në vend të kësaj, është thelbësore të kuptosh që nuk ishe personi i vetëm përgjegjës për ahengun dhe se mbase nuk funksionoi sepse askush nuk të ndihmoi, transmeton lajmi.net. Mos merrni përsipër përgjegjësitë e të tjerëve, vendosni kontributin tuaj dhe qëndroni në të.

  1. Vendimet tuaja nuk merren parasysh.

Çdokush nga një partner te një anëtar i familjes mund të ju lëndojë. Për shembull, një person ju bënë presion për të bërë gjëra me të cilat nuk jeni rehat, ose familja juaj nuk ju dëgjon kur thoni: “Jo”.

Në këtë rast, komunikoni se nuk jeni të lumtur. Përdorni fraza të tilla si: “Kjo nuk funksionon me mua”, ose “Unë jam i pakënaqur me këtë”. Kjo do t’ju ndihmojë të komunikoni me qetësi dhe të rigjeni kufijtë tuaj me ta.

  1. Vini re se ata nuk marrin përgjegjësi për veprimet e tyre.

Kjo do të thotë që ju mund ta gjeni veten në një pozicion ku po dyshoni në vetvete, pasi personi tjetër mund të shkojë aq larg sa të mohojë veprimet e tij.

Është e rëndësishme të jesh i drejtpërdrejtë në lidhje me kufijtë e tu, duke bërë të qartë se cilat janë ato, duke thënë kur kalohen, dhe çfarë do të ndodhë nëse ato thyhen.

Por është thelbësore të mbani mend se nëse dikush gjithmonë e kalon me qëllim vijën, atëherë ata mund të jenë një humbje e energjisë tuaj. Ju nuk keni pse t’i rregulloni, sepse ata në fakt nuk duan të ndryshojnë. /Lajmi.net/

Të Ngjajshme

Pamje të jashtëzakonshme: Momenti kur djaloshi e shpëton të dashurën e tij nga goditja e një veture

admin

Çfarë është një person i vetëaktualizuar – A jeni ju një prej tyre?

admin

Duket sikur 22 vjeç, por ky burrë në fakt është 52 vjeç

admin

Leave a Comment