17 C
Skopje
October 16, 2018
A e dini se?

A e dini pse aeroplanët nuk fluturojnë mbi Qabe

Keni vërejtur se këta besimtar i bëjnë ritualet e tyre duke sjellur rreth gurit të zi, në shenjë falënderimi e madhërimi të krijuesit.

Por a e keni vërejtur apo dëgjuar pse aeroplanët nuk fluturojnë mbi Qabe?

Qabja është vendi më i qetë në tokë, mban një sasi e madhe e njerëzve gjatë gjithë vitit, por thuhet se asnjëherë në historinë e saj nuk ka kaluar asnjë aeroplan në këtë zonë, shkruan rtv21.tv.

Disa kanë thënë se arsyeja e moskalimit të aeroplanëve mbi Qabe është se ajo është ndërtuar në qënder të tokës dhe ekziston një fushë magnetike, pra graviteti është i jashtëzakonshëm. Mirëpo, këtë tezë e kanë rrëzuar disa të tjerë duke thënë se po të kishte gravitet edhe ndërtimi i këtij objekti do të ishte i pamundur.

Mirëpo, arsyeja e vetme është për të mos i penguar pelegrinët gjatë ritualeve të tyre. Meka është një vend në vise malore dhe zhurma e krijuar nga avionët do t’i pengonte besimtarët.

Ata të cilët udhëtojnë për në Meke zbarkohen në një vend më të largët dhe detyrohen të udhëtojnë me mjete të transport rrugor deri te vendi ku ata e kryejnë ritualin.

Artikuj të ngajshëm

Nëntë gjëra interesante që i ndodhin trupit në gjumë

shprehja

Fakte që si keni ditur mbi vdekjen

shprehja

FOTO | Çifti që për 37 vjet martesë, vishen njëjtë çdo ditë

shprehja