January 20, 2021
Portali Shprehja

A e dini se cili Pejgamber ka komunikuar me shpezë ?

A e dini se cili Pejgamber ka komunikuar me shpende ?Pas vdek’jes së Dautit a.s, menjëherë në fron erdhi djali i tij Sulejmani alejhi selam”Sulejmani e trashëgoi Daudin (në misionin e tij profetik(Neml, 16)Ajo që trashëgoi Sulejmani a.s nga babai i tij Dauti a.s nuk është pasuria, por dijet dhe profecia.Profeti Muhamed a.s thotë në një hadith:”Ne bashkësia e profetëve nuk lëmë trashëgimi. Gjithçka e jona jepet sadaka.”

Me të marrë pushtetin politik dhe fetar në dorë, Sulejmanit a.s filluan t’i shfaqen mrekulli që nuk i kishte më parë.Një nga këto mrekulli, është se ai dinte gjuhën e shpezëve.Thotë Zoti në Kuran lidhur me këtë:“O populli im! Neve na është mësuar gjuha e shpendëve dhe na është dhënë gjithçka.Kjo është vërtet dhunti e madhe” (Neml, 16)Ai kishte aftësi të kuptojë gjuhën e shpendëve dhe bisedonte me to lirshëm.

.

Të Ngjajshme

Në cilën ditë lindi i Dërguari i Allahut Muhammedi a.s !

admin

Profeti (alejhi selam) thotë:“Unë jam dërguar dhe Ora e Kijametit është larg meje aq sa…

admin

Pse namazi është më i mirë se gjumi !?

admin

Leave a Comment