February 1, 2023
Portali Shprehja

A është e mundurë që një shtëpi të i shkaktojë sëmundje një personi dhe cilat janë simptomat?

Gjithmonë është thënë se është keq të qëndrosh në një shtëpi që mbart energji negative ose është toksike në vetvete.

Simptoma e shëndetit të keq përkeqësohet kur një person kalon shumë kohë në një shtëpi me energji të ulët. Simptomat mund të zhduken kur një person largohet nga “shtëpia e sëmurë” ose ndërtesa.

Shtëpitë e vjetra, dhoma me ajrim të dobët, ndriçim të dobët, të ndërtuara në një vend të keq, shumë të lagësht ose shumë të thatë, mund të jenë të dëmshme… Ka shumë arsye pse një dhomë mund të bëhet e dëmshme dhe e rrezikshme.

Por ka edhe një arsye tjetër që një person në një shtëpi të caktuar të sëmuret: psikologjike.

Nëse shtëpia nuk ka ndriçim të mirë, ose ka ajrim të dobët, është plot lagështi dhe myk, mund të ndiheni shumë keq në të dhe mund të jetë edhe kërcënuese për jetën.

Në “shtëpinë e sëmurë” shfaqet dobësi, shfaqen alergji të çuditshme, shfaqen dhimbje koke dhe gjumi është i keq. Personi përjeton siklet fizik. Dhe mund të shfaqet edhe nervozizëm.

Depresioni – humbja e energjisë dhe humori i ulët mund të kthehen në depresion. Varësia nga substancat mund të zhvillohet, personi fillon të pijë duhan ose pije për t’u qetësuar. Dhe bëhet gjithnjë e më keq… I prekuri nuk ka prehje dhe qetësi, fillon të ndihet i shqetësuar dhe i sëmurë.

Njerëzit e kanë ditur gjithmonë që një shtëpi mund të sëmuret dhe kjo nuk ka të bëjë me mykun apo pozicionin e keq të shtëpisë në raport me diellin. Një shtëpi mund të ketë një efekt psikologjik te njerëzit që kalojnë një kohë të gjatë në të. Dhe koncepti i “shtëpisë së mallkuar” nuk është misticizëm, por një metaforë.

Çfarë mund ta “sëmurë” një shtëpi?

Një ngjarje e tmerrshme ose e trishtuar që ka ndodhur në të. Nuk është çudi që blerësit shpesh janë të interesuar për historinë e shtëpisë ose apartamentit që po shqyrtojnë. Krimi ose sëmundja mund të mbeten përgjithmonë brenda mureve të asaj shtëpie.

Konflikte të zgjatura, skandale, aksidente që përhumbnin pronarët, shqetësime personale… Nëse ndjeni dobësi, nervozizëm, dhimbje koke, tharje të gojës, sy të lodhur – ky mund të jetë një reagim ndaj një “fushe mendore” të pafavorshme. Dikush e mallkoi shtëpinë – për shembull, banesa u përvetësua padrejtësisht, u privua nga prona, ose dikush nga zilia dëshironte të keqen ose madje i shkaktoi të keqe asaj shtëpie.

Ka shumë arsye pse një shtëpi mund të jetë e sëmurë. Dhe arsyet psikologjike ende nuk janë studiuar. Për shkak se energjia e trurit nuk është studiuar, vetë truri mbetet një mister. Por dhomat e këqija vërtet mund t’i heqin të gjithë energjinë pozitive një personi dhe ta kthejnë atë në një të keqe.

Shenja kryesore se keni jetuar në një “shtëpi të sëmurë” është se shëndeti dhe gjendja juaj mendore përmirësohen ndjeshëm kur largoheni për disa ditë nga një shtëpi e tillë. Gjendja shëndetësore përkeqësohet kur vazhdon të banosh në “shtëpinë e sëmurë”.

.

Të Ngjajshme

A është sheqeri një vrasës i vërtetë, ndoshta edhe stërvitjet nuk mund ta luftojnë atë!

Nëse doni veprim maksimal shërues, atëherë në këtë mënyrë duhet ta konsumoni hudhrën!?

Hulumtimet e shumta nuk kanë arritur në përfundime të sakta se deri në çfarë mase çajrat mund të shërojnë gripin dhe të ftohtin

Leave a Comment