June 26, 2022
Portali Shprehja

A është më mirë të hapni apo mbyllni dritaret kur është vapë?

Kur temperatura rritet dhe nuk keni kondicioner, është më mirë t’i hapni dritaret gjerësisht apo t’i mbani të mbyllura gjatë gjithë ditës?

Tact Watches

Opinionet janë të ndara. Disa thonë se këshillohet të hapni dritaret dhe të lini sa më shumë ajër, ndërsa të tjerë mendojnë se nëse doni të mbroni veten nga vapa e padurueshme, është më mirë të mbyllni dritaret. Në fund të fundit, zgjedhja varet kryesisht nga preferencat personale.

Nga të gjitha sa më sipër, është e rëndësishme që shtëpia ose apartamenti të jenë të ajrosura mirë edhe kur temperaturat rriten. Mbyllja e dritareve dhe ulja e blindave gjatë gjithë ditës është e dëshirueshme vetëm kur askush nuk është në shtëpi.

Nëse, nga ana tjetër, pjesën më të madhe të ditës e kaloni në shtëpinë tuaj, shumica e ekspertëve rekomandojnë që dritaret të hapen disa herë në ditë (për të paktën 5 minuta) edhe kur jashtë është shumë vapë. Është ideale të bëni një draft dhe më pas të mbyllni dritaret menjëherë për t’u mbrojtur nga nxehtësia.

Kur na kap një valë të nxehti, është optimale të ajrosemi në mëngjeset e hershme dhe ende të ftohta dhe në mbrëmje vonë, por edhe gjatë natës. Në periudha të tjera, është e dëshirueshme që dritaret të jenë të mbyllura, veçanërisht ato që janë të ekspozuara në rrezet e diellit direkte.

.

Të Ngjajshme

Qëndrimi ulur për një kohë të gjatë është shumë i rrezikshëm për shëndetin, por ka një zgjidhje

Nesër do t’i shpallin tarifat e energjisë elektrike

Nesër bllokadë në hyrje të Shkupit në Autokomandë nga ora 7 deri në 10

Leave a Comment