June 3, 2023
Portali Shprehja

A i fikni pajisjet pasi ndaloni përdorimin e tyre?

Ndonjëherë na ndodh që ta lëmë pajisjen në prizë edhe kur nuk e përdorim më. Por nuk është alternativa më e mirë dhe duhet të kemi zakon t’i fikim ato.

Ka disa arsye pse nuk duhet t’i lëmë pajisjet tona në prizë, pavarësisht nëse jemi në shtëpi në atë moment apo jo.

Kursimet përmenden si arsyeja e parë. Ai thotë se pajisjet që mbeten të lidhura, si karikuesi i telefonit celular, mund të përdorin shumë energji elektrike në baza mujore.

Një arsye tjetër është se pajisjet e lidhura me energjinë elektrike mund të shkaktojnë rrezik zjarri. Një numër i madh i zjarreve në shtëpi shkaktohen nga pajisjet që janë ndezur. Edhe kur pajisjet nuk janë shkaku kryesor i zjarrit, mbyllja e energjisë elektrike mund të nxisë më tej zjarrin.

Për më tepër, pajisjet si laptopët dhe telefonat celularë nuk janë krijuar për t’u lidhur gjatë gjithë kohës. Kjo shkatërron baterinë e cila do të kufizojë kohëzgjatjen e tyre. Gjithashtu duhet të shmangni përdorimin e versioneve të lira të karikuesve pasi mund të mos jenë të sigurt. Prandaj, blini pajisje, markat e të cilave janë vërtetuar në cilësi.

.

Të Ngjajshme

Indi, mbi 280 të vdekur pas përplasjes së dy trenave

Messi vendos për të ardhmen, tregon se a do të largohet nga PSG

Si të mos shtojmë peshë kur e lëmë duhanin?!

Leave a Comment