January 25, 2021
Portali Shprehja

A lejohet të falet xhumaja në shtëpi ?

A lejohet t falet xhumaja në shtëpi me antarët e familjes?

Përgjigje:
Ai që e fal xhumanë me familjarët në shtëpinë e tij, atëherë të gjithë ata duhet ta falin përsëri namazin, por si namaz yleje (dreke) dhe jo xhumaje, sepse xhumaja në këtë mënyrë është e pasaktë.

( Komisioni i Përhershëm për Sdudime dhe Fetva, 8/196)

.

Të Ngjajshme

Në cilën ditë lindi i Dërguari i Allahut Muhammedi a.s !

admin

Profeti (alejhi selam) thotë:“Unë jam dërguar dhe Ora e Kijametit është larg meje aq sa…

admin

Pse namazi është më i mirë se gjumi !?

admin

Leave a Comment