September 28, 2020
Portali Shprehja

Abazi: Shoqëria në Maqedoninë e Veriut është e plagosur, duhet të kurohet

Vigjilenca Abazi, profesoreshë në Universitetin e Mastriht në Holandë gjatë paraqitjes së saj via skype në  emisionin “200” në Alsat, për temën e marrëdhënieve ndëretnike në zhvillimin e vendit, tha se kujtesa nuk mund të fshihet thjesht dhe se duhet një debat i gjerë për të shëruar shoqërinë. Ajo tha se ka provuar shovinizmin maqedonas në lëkurën e saj, qoftë nga profesorët e saj, miq dhe të tjerë, megjithëse dikur ishte pasive në vend të agresiviteti, por gjenerata e saj ka përjetuar disa nga këto diskriminime.

“Unë jam rritur në Shkup, por ka pasur vendbanime në Shkup që nuk i kemi vizituar kurrë sepse kemi menduar se një pjesë e vendit nuk na takon neve. Pra, ne kemi pasur dhe kemi ndarje. Unë jam optimist, prandaj jam pjesë e shfaqjeve të tilla dhe vazhdimisht ndjek atë që po ndodh në Maqedoni, jam pjesë e disa OJQ-ve ku mbështes studentët me bursa, por mendoj se nuk mund të flasim për fshirjen e kujtesës dhe të mendojmë se gjithçka është rozë dhe mund të vazhdojmë tutje. “Ne duhet të kemi një debat të sinqertë dhe të hapur, të jemi më të drejtë dhe të merremi me ato debate që janë të nevojshme për të shëruar plagët në shoqërinë tonë- tha profesoresha Abazi.

Të Ngjajshme

VMRO-ja kritikon masat e reja ekonomike, Mickoski: Janë masa të një Qeverie mafioze

admin

MPB dhe Prokuroria hetojnë incidentin në spitalin e Kumanovës

admin

Qeveria miratoi pakon e katërt ekonomike, 31 masa në vlerë prej 470 milion euro

admin

Leave a Comment