November 28, 2022
Portali Shprehja

AD ESM siguroi gaz për termocentralet Lindor dhe Perëndimor deri në fund të nëntorit

AD ESM ka siguruar sasinë e nevojshme të gazit natyror për funksionimin e termocentraleve Lindor dhe Perëndimor për periudhën 16-30 nëntor 2022. Gazin e siguron Makpetrol me çmim prej 1345 euro për 1000 nm3, thonë nga kompania.

AD ESM, siç thuhet, do të vazhdojë të bëjë blerje të gazit për periudha më të shkurtra kohore për të përfituar nga përfitimi financiar nga ulja e vazhdueshme e çmimit të gazit në treg.

– Siç informuam më parë, termocentralet do të vazhdojnë të punojnë me gaz natyror gjatë sezonit të ngrohjes si burimi bazë dhe më miqësor ndaj mjedisit. Ndërkohë, sistemi po përgatitet teknikisht për testimin e përdorimit të një karburanti alternativ, dizelit, si zgjidhje rezervë në rastet kur, për shkak të zhvillimeve gjeopolitike në Evropë, gazi do të bëhej i padisponueshëm në treg ose do të arrinte çmime jashtëzakonisht të larta. Testimi do të bëhet pas sigurimit të të gjitha lejeve përkatëse nga institucionet kompetente dhe respektimit të atributeve për procedurën, thuhet në njoftimin e AD ESM.

.

Të Ngjajshme

Transportuesit privat do të bllokojnë nesër udhëkryqin te “Mavrovasja” me 30 autobusë

Bie bora e parë në Strazhë

admin

Shumë zanate janë drejt zhdukjes

Leave a Comment