15.4 C
Skopje
October 16, 2019
Feja Islame

Ai i cili ia largon besimtarit një brengë-shperblimi

“Ai i cili ia largon besimtarit një brengë prej brengave të kësaj bote, All-llahu do t’ia largojë një brengë prej brengave të Ditës së Kijametit. Ai i cili ia lehtëson (borxhin) atij që është në vështirësi, All-llahu do t’ia lehtësojë në dunja dhe ahiret. Ai i cili ia mbulon të metat muslimanit, All-llahu do t’ia mbulojë të metat në dunja dhe ahiret. All-llahu i ndihmon robit të Tij derisa robi është në ndihmën e vëllait të vet. Ai i cili ndjek një rrugë për të kërkuar dituri, All-llahu do t’ia lehtësojë rrugën për në Xhennet. Çdoherë që tubohen njerëzit në një shtëpi prej shtëpive të All-llahut, e lexojnë Kur’anin, e mësojnë atë mes tyre, mbi ta zbret qetësia, i kaplon mëshira, i rrethojnë melekët dhe All-llahu i përmend tek ata që janë tek Ai. Atë që e lë mbrapa puna e tij, nuk e avancon prejardhja e tij”.

Muhammedi (sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem)

Burimi i lajmit

Artikuj të ngajshëm

VESHJE TË REJA FËMIJËVE PËR BAJRAM

Dy imamët shqiptar që kontribuuan jashtëzakonisht për Ramazan

Letra prekese e djalit drejtuar nënës:”Kjo leter eshte per ty nena ime!”

shprehja