May 16, 2021
Portali Shprehja

Akuadukti në Shkup shpallet trashëgimi kulturore me vlerë të veçantë

Me propozim të Ministrisë së Kulturës, Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut në seancën e fundit ka sjell vendim përmes të cilit monumentin Akuadukti në Shkup e shpall trashëgimi kulturore me vlerë të veçantë.

“Bazuar në mendimin pozitiv të Këshilli Nacional për trashëgimi kulturore, me propozim të Ministrisë së Kulturës, Qeveria solli vendi me të cilin monumentin Akuadukti në Shkup ta shpall trashëgimi kulturore me vlerë të veçantë. Andaj me miratimin e këtij vendimi sigurohet mbrojtje të përhershme të Akuaduktit të Shkupit, i cili u ndërtua në shekullin VI dhe u rikonstruktua në fund të shekullit XV”, deklaroi Muhamet Hoxha, zëdhënës i Qeverisë.

.

Të Ngjajshme

Afate të reja për ndërtimin e Bit Pazarit, punimet përfundojnë për dy muaj

admin

Radhë të gjata dhe pritje të shumta në pikat e vaksinimit

admin

Regjistrohet numër rekord i të shëruarve nga koronavirusi

admin

Leave a Comment