August 2, 2021
Portali Shprehja

Ambasada e Zvicrës në Kosovë njofton për rregullat e reja të udhëtimit – Iliria News Agency

Në njoftim thuhet se qytetarët që janë vaksinuar kundër COVID-19 mund të rezervojnë terminë për vizë për Zvicër dhe prova e vaksinimit duhet t’u paraqitet autoriteteve të kontrollit kufitar kur të hyni në shtetin e Zvicrës.

Njoftimi i plotë i Ambasadës:

Informacion në lidhje me udhëtimin dhe hyrjen në CH.

Qytetarët e Kosovës që plotësojnë kriteret e një rasti të vështirë ose mund të sigurojnë prova gjatë nisjes / hyrjes se janë të vaksinuar kundër Sars-CoV-2 në përputhje me Rregulloren 3 të COVID-19 (https://www.fedlex.admin.ch / eli / cc / 2020/438 / en) mund të rezervojnë që nga data 26.06.2021 një termin në internet në TLScontact (https://ch.tlscontact.com/xk/prn/index.php). Prova e vaksinimit duhet t’u paraqitet autoriteteve të kontrollit kufitar kur të hyni.

Personat që kanë prova të vaksinimit dhe tashmë kanë poseduar një vizë të vlefshme të lëshuar nga Zvicra ose një vend tjetër i Shengenit mund të hyjnë në Zvicër.

Të gjithë udhëtarët janë përgjegjës për verifikimin e kufizimeve të udhëtimit në vend para nisjes. Informacione të mëtejshme mund të gjenden këtu: Sekretariati Shtetëror për Migracionin SEM (https://www.sem.admin.ch/sem/de/home.html) / BAG (https://www.bag.admin.ch/bag/en/home.html).

Për shkak të kufizimeve të vizave në lidhje me COVID-19, Zvicra pezulloi marrëveshjet e përfaqësimit me shtetet e tjera të Shengenit më 18 mars 2020. Aktualisht ato janë të pezulluara ende. Fatkeqësisht, ne ende nuk jemi në gjendje të bëjmë ndonjë parashikim se kur kjo do të jetë e mundur përsëri.

Për të kontrolluar nëse dhe në çfarë kushtesh mund të hyni në Zvicër, mund të përdorni Travelcheck.

(https://travelcheck.admin.ch/home)

Të Ngjajshme

Osmani nderon post-mortem djalin e Joe Biden që shërbeu në Kosovë, thotë se familja Biden bëri shumë për shtetin tonë – Iliria News Agency

admin

Gjermania në shtator planifikon dozën e tretë të vaksinave për këto kategori – Iliria News Agency

admin

Ne Shqiperi Cecen e duan kot, ne Kosove plote – Iliria News Agency

admin

Leave a Comment