December 5, 2022
Portali Shprehja

Anulohet kërkesa për regjistrim e shoqatës bullgare “Car Ferdinandi”

Katër ditë më parë, Regjistri Qendror njoftoi zyrtarisht kërkuesit për regjistrimin e shoqatës “Car Ferdinandi” se kërkesa është shpallur e padorëzuar.

Arsyeja është se, brenda afatit të caktuar, kërkuesit nuk i kanë hequr mangësitë, pra nuk kanë marrë miratimin për emrin nga Trupi Këshillimor për përdorimin e emrave historikë.

Fondacioni bullgar “Maqedonia”, i cili koordinon shoqatat bullgare në Maqedoni, njoftoi se themeluesit dhe menaxhmenti i “Car Ferdinandit” do të parashtrojnë ankesë brenda afatit ligjor dhe procesi me siguri do të arrijë në Gjykatën Evropiane për të Drejtat e Njeriut, ndërsa Maqedonia do të të jetë e dënuar.

Të Ngjajshme

Pretendon se e kanë rrëmbyer alienët 60 herë, thotë se ka video dëshmi

Kroacia fiton dramën me penallti dhe kalon në çerekfinale

Turqia mirëpret ekstradimin e militantit kurd nga Suedia

Leave a Comment