March 20, 2023
Portali Shprehja

Arrat dhe efekti pozitiv i tyre për shëndetin e zemrës

Një studim i realizuar së fundmi ka treguar se personat që konsumojnë rregullisht një sasi të vogël të arrave, kanë gjasat e ulëta që të kenë rrahje të çrregulluara të zemrës.

Studimi ka treguar se konsumimi i arrave të paktën tre herë në javë lidhet me uljen e rrezikut për fibrilim atrial për 18%.

Kjo gjendje e rrahjeve të çrregulluara të zemrës është një nga shkaktarët e arrestit kardiak. Afërsisht 1.3 milionë njërës në Britani janë diagnostifikuar me këtë gjendje, dhe rreth 500,000 të tjerë kanë rrahje të çrregulluara të zemrës mirëpo pa diagnozë.

.

Të Ngjajshme

Çair, “Ahmetistët” në tubim, “Grupi i Zjarrit” ndërton park

Bllokohen ligjet për rritjen e pagave në gjyqësor

104 miliardë $ dëmet e tërmetit, Erdogan bën bilancin në Konferencën e Donatorëve

Leave a Comment