16.5 C
Skopje
June 17, 2019
Informacione Vendi

Azeski: Përvoja austriake në fushën e digjitalizimit dhe arsimit të dyfishtë do të kontribuojnë në përmirësimin e punës sonë

Tact

Shkëmbimi i praktikave, njohurive dhe mbështetjes së gjashtë odave ekonomike nga vendet e Ballkanit Perëndimor, me të cilat kompanitë do të përfitojnë drejtpërsëdrejti nga memorandumi i mirëkuptimit i nënshkruar sot midis Forumit të Investimeve të Odave, Odës Federale të Tregtisë austriake dhe Ministrisë Federale të Austrisë për Evropë, Integrim dhe Punëve të Jashtme në Vjenë.

Në Vjenë kryetari i Odës Ekonomike të Maqedonisë, Branko Azeski u takua me Karin Kneissl, ministren për Evropë.

Nga Oda Ekonomike njoftojnë se për Kneissl rajoni është një pjesë e pandashme e historisë ekonomike dhe sociale të Bashkimit Evropian dhe se procesi i anëtarësimit të vendeve të Evropës Juglindore drejt BE-së mbetet një prioritet i lartë.

“Forcimi i bashkëpunimit rajonal dhe mbështetjes për këto vende në rrugën e tyre drejt BE-së duhet të kontribuojë në dhënien e perspektivave të reja për njerëzit nga rajoni, me njohjen reciproke të kualifikimeve që luajnë një rol kyç në këtë proces. Austria do të japë kontributin e saj veçanërisht nëpërmjet përpjekjeve në fushën e arsimit të dyfishtë”, tha Kneissl.

Ndërsa kryetari i Odës Ekonomike të Maqedonisë, Azeski tha se “nënshkrimi i memorandumit sot është një hap pionier për ringjalljen dhe promovimin e këtij bashkëpunimi, i cili në një formë apo në tjetrën kemi pasur në rajon për shumë vite. Besoj se përvojat dhe njohuritë austriake në fushën e digjitalizimit dhe arsimit të dyfishtë do të kontribuojnë në përmirësimin e punës sonë, por do të përfaqësojnë gjithashtu një bazë solide për zhvillimin e ardhshëm jo vetëm të ekonomisë së Maqedonisë, por edhe të ekonomive të të gjitha vendeve në rajonin e Ballkanit Perëndimor”./Telegrafi/

Burimi i lajmit

Artikuj të ngajshëm

Tabelat e makinave, prej sot “MK” zëvendësohet me “NMK”

shprehja

Mickoski: Pushteti i Zaevit po bie, VMRO-ja vetëm ngrihet

shprehja

Zaev riformaton Qeverinë, ikin 8 ministra dhe 20 drejtorë

shprehja