September 29, 2023
Portali Shprehja

Baush: Pasi të hiqet ngrirja e çmimeve, do të ketë rritje të madhe dhe mungesë produktesh

Ekonomisti Abil Baush në intervistën e lajmeve në Alsat, masën e qeverisë për ngrirjen e çmimeve e konsideron si stabilizim të përkohshëm por me pasoja negative. Ai thotë se masa është sociale dhe pas heqjes së saj do të ketë ngritje edhe më të madhe të çmimeve. Sipas Baush perfituesit më të mëdhenj të masave të qeverisë që parashikojne ngrirjen e çmimeve janë tregtarët e mëdhenj të cilët që nga pandemia kanë gjeneruar fitime shumë të mëdha. /Alsat.mk

.

Të Ngjajshme

A mund të ndikojë shtatzënia në shëndetin kardiovaskular?

Akullnajat e Zvicrës në dy vitet e fundit janë shkrirë me 10 për qind

Turqia nis furnizimin me gaz natyror për Moldavinë

Leave a Comment