16.5 C
Skopje
June 17, 2019
Informacione Vendi

BESA: Grafa “SHQIPTAR” në leternjoftim parandalon manipulimin e me Regjistrimin e popullsisë!

Tact

Enti i statistikë kohë më parë paralajmëroj se është e nevojshme të bëhet regjistrimi i popullsisë por pa grafë etnike. Qeveria përkrahu këtë paralajmërim që një regjistrim i tillë është i pranueshem, ku të gjithë njerzit do të konsiderohen ‘qytetarë të Maqedonisë’ duke fshirë grafën etnike.”, thekson Lëvizja BESA.

Sipas saj, Propozimin e këtij regjistrimi e kundërshtoj ashpër opozita shqiptare duke e cilësuar si tendecioze për fshirjen dhe zhbërjen e shqiptarëve në Maqedoni.

“Pas bisedimeve të gjata në mes qeverisë dhe Lëvizjes Besa për pranimin e amandamenteve të tyre, një nga kërkesat ka qenë që të vendoset grafa shtesë në letërnjoftimet tek shqiptarët për të parandaluar manipulimin e regjistrimit të popullsisë.Një kërkesë e tillë nga Lëvizja Besa u pranua nga Qeveria që në letërnjoftimet e reja të Maqedonisë së Veriut të shkruhet ‘shqiptar’.

Ky vendim ndalon manipulimin në regjistrimin e popullsisë,theksojnë nga Lëvizja BESA.

.

Burimi i lajmit

Artikuj të ngajshëm

Tabelat e makinave, prej sot “MK” zëvendësohet me “NMK”

shprehja

Mickoski: Pushteti i Zaevit po bie, VMRO-ja vetëm ngrihet

shprehja

Zaev riformaton Qeverinë, ikin 8 ministra dhe 20 drejtorë

shprehja