July 28, 2021
Portali Shprehja

Besimtarët myslimanë festojnë Kurban Bajramin

Në mbarë botën, besimtarët myslimanë sot festojnë Kurban Bajramin, një prej festave më të mëdha islame. Edhe këtë vit nën masa antikovid,  manifestimi qendror u mbajt në xhaminë e “Mustafa Pashës” në Çair, Shkup, i cili filloi prej orës 04:30 deri pas faljes së Namazit të Kurban Bajramit.

Në orën 05:56, besimtarët në Shkup falën namazin e Kurban Bajramit. Pas faljes së namazit, besimtarët myslimanë kanë uruar njëri tjetrin me mesazhe paqeje, mirësie respekti, dashurie dhe mëshire. Sipas traditës, myslimanët e festojnë këtë Bajram 3 ditë.

“Festa e Kurban Bajramit është festë e gëzimit të madh sepse me aktin e therjes të kurbanit besimtari e ngrit veten lartë duke shfaqur bindjen e vërtetë në një Zot, dhe kultivon moral të lartë, mbisundon epshin dhe emocionet. Me këtë sakrificë për hir të Zotit synojmë të mbisundojmë ndaj materiales dhe epsheve tona. Festa e Kurban Bajramit formon ambientin e paqes dhe tolerancën në mes njerëzve, është festë e gëzimit të ndërsjellë, afrimit në mes njerëzve, kujdes ndaj të varfërve, shtrirja e dorës së pajtimit, i buzëqeshjes me të tjerët, i shërbimit ndaj të tjerëve, i gatishmërisë për vepër madhore dhe vetëdijes për të triumfuar e mira dhe e vërteta, ndaj të keqes. E gjithë kjo ka një qëllim arritjen e kënaqësisë së Krijuesit tonë”, tha mes tjerash kryetari i BFI-së së RMV-së, reis ulema haxhi Shaqir efendi Fetahu.

.

Të Ngjajshme

Në “Tabanoc” pritet rreth 40 minuta

admin

Aksion i madh policor në Shkup, disa të arrestuar

admin

Makina me shpejtësi 213km/h në autostradën e Maqedonisë! MPB shqipton 297 dënime për vozitje të shpejtë

admin

Leave a Comment