January 20, 2021
Portali Shprehja

Bogoevski: Marrëveshja kornizë nuk mundësoi integrimin e njerëzve në vend

Pavle Bogoevski, aktivist dhe ish-deputet, i ftuar në emisionin e mbrëmjes në “Programi 200” në Alsat, tha se traumat e së kaluarës duhet të komunikohen në mënyrë të vazhdueshme që të mund të ecim përpara. Ai vlerëson se tensionet në marrëdhëniet ndëretnike, të cilat mbizotëruan zhvillimin e vendit tonë, duhet të kërkohen në një Marrëveshjen kornizë të vitit 2001 që u nënshkrua në mënyrë joadekuate dhe procese joadekuate që e pasuan atë.

“Në asnjë mënyrë nuk dua të zhvlerësoj ose zhvlerësoj asgjë që ka ndodhur dhe që mund të jetë viktimizim i një apo një komuniteti tjetër etnik. Por fakti është, që tani shihet përmes këtij prizmi, ai kurrë nuk kishte ndërmend të bënte një integrim real të njerëzve në këtë vend. “E vetmja gjë që ajo ka arritur të arrijë deri diku është pjesëmarrja disi e barabartë e të gjitha bashkësive etnike në proceset e vendimmarrjes politike,” tha Bogoevski.

Të Ngjajshme

Mos dramatizoni me Bullgarinë, luftoni korrupsionin, thotë Jan Kop

admin

368 padi për mosmbajtje të maskës mbrojtëse

admin

Seanca të pesë komisioneve kuvendore

admin

Leave a Comment