February 1, 2023
Portali Shprehja

Britania planifikon t’i dërgojë tanke Ukrainës

Dauning Strit ka konfirmuar se Qeveria britanike planifikon t’i sigurojë Ukrainës tanke që ta ndihmojë vendin të mbrohet nga invadimi rus.

Zëdhënësi i Dauning Stritit deklaroi se kryeministri britanik Rishi Sunak ka kërkuar nga sekretari i Mbrojtjes Ben Uallac të punojë me partnerët dhe të sigurojë mbështetje shtesë për Ukrainën, duke përfshirë edhe sigurimin e tankeve.

Ukraina që nga vera ka kërkuar tanke britanike. Nëse Qeveria britanike i dërgon Ukrainës tanke Çelinxher 2, do të jetë hera e parë që një vend perëndimor t’i dërgojë Ukrainës tanke të rënda luftarake moderne.

.

Të Ngjajshme

Duel i futbollistëve shqiptarë në Kupën e Italisë

Kristian Eriksen, jashtë terrenit deri në muajin prill

Përvejtori i Goce Dellçevit, Spasovski: MPB-ja ka ndërmarrë të gjitha masat për mbarëvajtjen e manifestimit

Leave a Comment