January 16, 2021
Portali Shprehja

Bumçi jep mesazhin e fortë: Greqia nuk zgjerohet dot 12 milje në detin e Shqipërisë

Ish-ministri i Jashtëm, Aldo Bumçi, deklaron se Greqia nuk mund të zgjerohet 12 milje në hapësirën detare shqiptare.

“Greqia nuk mund të zgjerohet 12 milje në hapësirë detare shqiptare. Vetë Zaganjori thotë se me Italinë dhe Egjiptin, Greqia ka përdorur parimin e barazlargimit, i njëjti parim që u bazua marrëveshja jonë e 2009.

Pra marrëvesha e 2009, ndryshe nga çfarë thonin pseudoekspertët që thoshin ka qenë tradhëti kombëtare, del që paska qenë e bazuar në të drejtën ndërkombëtare. Nuk ka shpikur diçka Shqiëpria për të cënuar veten e saj.

Ne do ta kishim zgjidhur tashmë në një gjykatë ndërkombnëtare. Greqia ka interes të mbyllë të gjitha çështjet me vendet e tjera që të lërë vetëm çështjen me Turqinë, Shqipëria nuk mund të bëhet pjersë në këtë çështje. Momentin që kryeministri grek deklaron shtrirje me 12 milje, kryeministri shqiptar nuk duhet të dalë të bëjë batuta”, tha ai për Ora News.

Të Ngjajshme

Hancock: Në pranverë mund të “shpëtojmë” nga koronavirusi

admin

Abazoviq tregon fuqinë edhe njëherë, arreston ambasadorin e Malit të Zi në Poloni

admin

Identifikohen viktimat e para të tërmetit në Kroaci

admin

Leave a Comment