October 6, 2022
Portali Shprehja

Çfarë duhet të bëni nëse telefoni juaj nxehet shpesh

Luajtja e lojërave ose biseda për një kohë të gjatë, si dhe temperaturat e larta, mund të shkaktojnë ngrohjen e pajisjes.

Për të ftohur celularin tuaj, ndaloni përdorimin e aplikacioneve me intensitet të CPU-së, si p.sh. luajtja e lojërave.

Kur bëhet fjalë për temperaturat e larta, mbajtja e tij në xhep e ngroh pajisjen edhe më shumë. Ashtu si me karikimin, është mirë ta lini në një vend të mbrojtur nga rrezet e diellit dhe burimet e nxehtësisë.

Asnjëherë mos e lini në makinë. Një studim i fundit zbuloi se një makinë e parkuar në diell në 35 gradë mund të arrijë një temperaturë prej 47 gradë në vetëm një orë.

Ngarkimi i celularit tuaj mund të shkaktojë ngrohjen e tij, dhe nëse e karikoni në një vend të ekspozuar ndaj dritës së diellit, mund të shkaktojë që ai të nxehet shumë më shpejt se zakonisht.

Për të njëjtën arsye, mos e lini telefonin nën jastëk ose materiale të tjera që mund ta ngrohin atë.

Karikoni gjithmonë telefonin celular të lënë në një sipërfaqe të fortë dhe të ftohtë.

E megjithëse duket se askush nuk do ta bënte një gjë të tillë, megjithatë është mirë të paralajmërohesh. Asnjëherë mos e vendosni celularin në frigorifer. Ndryshimet në temperaturë janë gjithashtu të këqija për pajisjen, veçanërisht për shkak të kondensimit të lagështirës brenda pajisjeve.

Zgjidhja më e mirë është thjesht të fikni celularin dhe ta lini në një vend të freskët derisa nxehtësia të kthehet në një temperaturë të pranueshme të dhomës.


Të Ngjajshme

Në këtë link mund të aplikoni për subvencion nga Qeveria për ngrohje

Që nga një shtatori deri tani vetëm nëntë vetura i kanë ndryshuar targat në RKS

Si ta aplikoni në mënyrën e duhur korrektorin e syve

Leave a Comment