March 25, 2023
Portali Shprehja

Çfarë informacioni nuk guxoni të fshihni nga mjeku juaj?

Nëse nuk jeni plotësisht të sinqertë, mjekët nuk mund të përcaktojnë plotësisht diagnozën e saktë dhe kursin më të mirë të trajtimit. Prandaj, është e rëndësishme të mos heshtni për simptomat që keni.

Problemet e fshikëzës

Vështirësia në urinim dhe dhimbje barku mund të tregojnë gjithashtu sëmundje serioze si infeksionet e veshkave dhe tumoret. Nëse i dinë të gjitha simptomat, mjekët mund të gjejnë një zgjidhje për këto probleme.

Shëndeti seksual dhe riprodhues

Shëndeti seksual dhe riprodhues është thelbësor për shëndetin e të gjithë organizmit dhe cilësinë e jetës. Disfunksioni erektil, infeksionet, dhimbjet gjatë dhe pas seksit, menstruacionet e dhimbshme janë disa nga problemet e shëndetit riprodhues, ndaj është e rëndësishme ta diskutoni me mjekun.

Sasia dhe cilësia e të ushqyerit

Shumë probleme shëndetësore lidhen me ushqimin e padëshiruar, dietat strikte dhe mungesën e vitaminave, mineraleve dhe proteinave. Një pasqyrë e dietës i lejon mjekut të zbulojë shkakun e sëmundjes dhe të përcaktojë metodën më të mirë të trajtimit.

Barna

Mjekët gjithashtu duhet të dinë se çfarë medikamente po përdorni, nëse keni ndonjë efekt anësor ose nëse nuk i merrni ato rregullisht. Të gjitha këto janë informacione kyçe që mund të ndihmojnë në diagnostikimin e problemit.

Aksesorë

Suplementet shpesh përdoren për shumë qëllime nga humbja e peshës, përmirësimi i funksionit seksual e deri te shëndeti më i mirë mendor. Por ato mund të shkaktojnë efekte anësore serioze, ndaj është e rëndësishme t’i tregoni mjekut tuaj se çfarë po konsumoni.

Stili i jetesës

Zakonet e gjumit dhe ushtrimeve, konsumimi i alkoolit, pirja e duhanit dhe gjendja mendore janë gjithashtu pjesë të rëndësishme të informacionit në gjetjen e shkakut dhe vendosjen e diagnozës.

.

Të Ngjajshme

Si t’i ktheni në gjendjen e mëparshme rrobat që zvogëlohen gjatë larjes

Të punësuarit në Ministrinë e Kulturës në protestë, kërkojnë rritje të pagave

Rusia vazhdon sulmet në rajonin lindor të Donjeckut, Zelenski bën thirrje për më shumë armë

Leave a Comment