15.4 C
Skopje
October 16, 2019
Shëndetsi

Çfarë ndodh me trurin nëse nuk pihet ujë sa duhet?

Hulumtimi i trurit i botuar në revistën profesionale Medicine & Science in Sports & Exercise lidh dehidratim me zvogëlimin e aftësive njohëse.

Ndikimi më i theksuar negativ i dehidrimit është vërejtur në drejtim të zgjidhjes së problemeve që kërkojnë vëmendje, vendimmarrje, koordinim motorik dhe të ashtuquajturin funksion ekzekutiv.

Shkencëtarët amerikanë kanë përdorur të dhëna të grumbulluara nga 413 sportistë që humbën 2% të peshës trupore për shkak të dehidrimit. Pasojat e dehidrimit ishin më të theksuara në temperatura të larta.

.

Burimi i artikullit

Artikuj të ngajshëm

Jessica Simpson humbi 45 kilogramë për gjashtë muaj pas lindjes

shprehja

Hoteli magjik në Maldive që ju mundëson të flini në rrjetën mbi det dhe nën ndriçimin e yjeve

shprehja

Dieta reale e cila do t’i bëjë çudi linjës së trupit tuaj: Eksperti nga Harvardi ka metodën për ju!

shprehja