July 27, 2021
Portali Shprehja

Çka nëse Kroacia kundërshton gjuhën malazeze ose boshnjake – Iliria News Agency

Deklarata e Sekretarit Portugez të Shtetit është rezultat i injorancës dhe pakujdesisë. Unë nuk dua të jem i pakujdesshëm në deklaratat e mia, sepse mund të dëmtoj Maqedoninë. BE ka kohë që nuk është një komunitet i disa vlerave uniforme, por i disa ngjashmërive dhe kët5 do ta kuptojmë sa më shpejtë që afrohemi afër BE.

Nëse nuk e kuptojmë, do të kthehemi mbrapa, sepse BE-ja ka kufijtë e vet deri ku mund mund të shkohet. “Sigurisht që nuk mund të shkohet përtej kufijve të shteteve kombëtare”, tha Presidenti kroat Andrej Milanoviç në një konferencë shtypi me Presidentin Stevo Pendarovski sot në Zagreb, duke iu përgjigjur pyetjes së një reporteri.

Sipas tij, kur hyni në hapësirën intime të dikujt, në çështje delikate siç janë identiteti, e drejta për një emër dhe e drejta për një gjuhë, nuk përfundon mirë, veçanërisht nëse, siç theksoi ai, motivet janë oportuniste.

Çfarë do të ndodhë nëse Kroacia vë në dyshim gjuhën malazeze? Edhe Bosnja dhe Hercegovina është vendi ynë fqinj dhe është e vështirë të mohosh dikë të drejtën për t’u thirrur me një emër dhe për të thirrur një gjuhë me këtë emër. Pra boshnjakishtja është një gjë normale për mua, si do të ishte ta sfidoja atë? Kjo është e gabuar dhe e pamoralshme. Gjuha malazeze gjithashtu. Ishtë pjesë e identitetit të atij vendi, thotë Milanoviç.(INA)

Të Ngjajshme

Bullgarët në Kushtetutën e Maqedonisë – Iliria News Agency

admin

Vijojmë çdo ditë pa u ndalur me vaksinimin masiv në të gjithë vendin – Iliria News Agency

admin

NJË PERSONI NË AEROPORTIN E PRISHTINËS I GJENDET NJË ELEKTROSHOK – Iliria News Agency

admin

Leave a Comment