May 11, 2021
Portali Shprehja

Disa të vdekur dhe të lënduar në dy vitet e fundit! Autostrada Kërçovë – Ohër, e papërfunduar

Nuk ka ditë, pa një aksident trafiku, shumë shpesh me viktima në njerëz. Qytetarët ankohen se autostrada në ndërtim Ohër – Kërçovë po bëhet gjithnjë e më e pasigurt për vozitje. Në një pjesë të madhe të seksionit ka një vonesë në punimet e ndërtimit, për shkak të së cilës në disa vende shoferët duhet të ridrejtohen nga rruga e vjetër në rrugën e re dhe anasjelltas.

“Aksidentet në komunikacion janë vetëm për shkak të mosrrespektimit të shenjave të komunikacionit. Është i pashënuar në shumë vende, veçanërisht në Shën Erasmus, afër Volinos. Këto janë pikat e zeza. Nuk e di nëse dikush po ndërmerr diçka, ose askush nuk interesohet.”

Që nga fillimi i vitit 2021 e deri më tani, në rrugën Ohër – Kërçovë, janë regjistruar 21 aksidente trafiku, me 12 persona të lënduar rëndë, dhe një të vdekur. Vitin e kaluar kishte 69 aksidente, 33 të lënduar dhe 2 viktima. Nga policia deklarojnë se arsyeja kryesore janë punimet ndërtimore, dhe se seksioni duhet të shënohet më mirë.

Konsiderojmë se devijimet e shumta të këtij aksi rrugor paraqesin një pikë të zezë, dhe e shmangin vëmendjen e shoferëve të automjeteve …”, tha Stefan Dimovski, zëdhënës i SPB-Ohër.

Autostrada e re është në ndërtim e sipër për disa vjet, por deri më tani nuk ka shpresë se gjërat do të jenë gati për një kohë të gjatë. Qytetarët janë skeptikë se do të shohin ndonjëherë përfundimin e autostradës së re.

“Kjo supozohej të kishte mbaruar. Nuk e di se çfarë mendojnë për këtë. Hekurudha supozohej të ishte gati në vitin 1984. Edhe ajo nuk është askund. Edhe rruga njëjtë. “Si do të bëhet më tej, vetëm Zoti e di.”

 

Miki Trajkovski

.

Të Ngjajshme

Zaev pas takimit me Varhej: Nuk negociojmë për identitetin tonë!

admin

Gati amendamentet me të cilat do të ndryshohet teksti i Ligjit të Shtetësisë

admin

Diplomacia europiane: Hapni sa më shpejt negociatat me Tiranën dhe Shkupin

admin

Leave a Comment