January 18, 2021
Portali Shprehja

Dramë në Sarajevë, Dodik kërkon vendosjen e Ambasadës së Bosnjës në Jerusalem, Komsic propozon njohjen e Kosovës

Siç raporton portali Klix.ba, sot në Presidencën e Bosnjës dhe Hercegovinës ndodhi një dramë e vërtetë. Gjegjësisht, Dodik paraqiti një kërkesë për të mbajtur një sesion të jashtëzakonshëm me një pikë në rendin e ditës mbi transferimin e Ambasadës së BiH nga Tel Aviv në Jeruzalem. Sidoqoftë, Zeljko Komsiç kërkoi gjithashtu një sesion të jashtëzakonshëm me një propozim që BiH ta njohë Kosovën.

Kreu i Republikës Srpska, Milorad Dodik, dërgoi një kërkesë për të mbajtur një sesion të jashtëzakonshëm të Presidencës së Bosnjë dhe Hercegovinës, me vetëm një pikë në rendin e ditës; “Propozimi i Vendimit për ndryshimin e selisë së Ambasadës së Bosnjës dhe Hercegovinës në Shtetin e Izraelit.

Kjo kërkesë erdhi pasi anëtarët e Presidencës së Bosnjë dhe Hercegovinës, Sefik Dzaferovic dhe Zeljko Komsic, vlerësuan publikisht se propozimi i Dodik për të zhvendosur Ambasadën e Bosnjës dhe Hercegovinës në Shtetin e Izraelit nga Tel Aviv në Jeruzalem ishte populist dhe jorealist.

Portali boshnjak shkruan “se ndërkohë, kishte një kërkesë për të mbajtur një sesion tjetër të jashtëzakonshëm të Presidencës së Bosnjë dhe Hercegovinës, në 10:45, vetëm pesëmbëdhjetë minuta para seancës së kërkuar nga Milorad Dodik”.

Gjegjësisht, kjo është një kërkesë nga kabineti i anëtarit të Presidencës së Bosnjë dhe Hercegovinës, Zheljko Komçiq. Kabineti i Komsiç kërkoi që “Propozimi i Vendimit mbi Njohjen e Republikës së Kosovës” të diskutohej në atë seancë të jashtëzakonshme.

Në kërkesën e tij, Dodik thekson se sovraniteti i Izraelit mbi Jerusalemin është i padiskutueshëm. Ai gjithashtu rendit cilat shtete kanë lëvizur deri më tani ambasadat e tyre nga Tel Aviv në Jeruzalem.

Deri më tani, vetëm tre shtete e kanë bërë atë, dhe disa shtete të tjera kanë zyra të hapura në Jeruzalem. Duke nënshkruar marrëveshjen në Uashington, Serbia mori përsipër të zhvendosë ambasadën e saj në Jeruzalem deri në korrik 2021. Kosova, e cila do të marrë njohje nga Izraeli, do të bëjë të njëjtën gjë.

Të Ngjajshme

Rusi, 30 ditë paraburgim për opozitarin Navalny

admin

Tri vjet nga vdekja e veprimtarit Jonuz Musliu

admin

Zhdukja e biznesmenit italian në Shqipëri, çfarë ndodhi?

admin

Leave a Comment